Aandachtspunten

Tegenwoordig kunt u bij veel leveranciers, groothandelaren en bouwmarkten terecht voor zonwering. Maar hoe weet u nu eigenlijk of u zonwering koopt bij een betrouwbaar bedrijf? U zou kunnen kijken of het zonweringsbedrijf is aangesloten bij Romazo. Dat is een brancheorganisatie voor zonweringsbedrijven. U kunt ook kijken of het bedrijf bij een andere organisatie of instelling is aangesloten zoals bijvoorbeeld een organisatie voor klusbedrijven ed.. Goed letten op de kwaliteit van de producten is ook erg belangrijk. Aanbiedingen kunnen soms ontzettend aantrekkelijk lijken, maar dat gaat vaak ten koste van de kwaliteit.

De 3 belangrijkste aandachtspunten wanneer u zonwering gaat uitzoeken:
Materiaal van het doek/stof
Het doek/stof dient te zijn geïmpregneerd met een hoogwaardige coating. Dit maakt het minder besmettelijk voor vuil en water. Daarmee is het product beschermd tegen de weersinvloeden en gaat dus langer mee. Op pagina gebruikte materialen leest u hier meer over.

Technisch
De componenten dienen van hoge technische kwaliteit te zijn. Wanneer het aankomt op elektrische bediening en/of besturing dan wilt u natuurlijk wel een goed werkend systeem in huis halen. Niet dat wanneer u een zonnescherm of rolluik gaat gebruiken dat deze halverwege vastloopt natuurlijk.

Garantie
De garantie dient in orde te zijn. Wanneer er dan iets met uw zonwering aan de hand is, dan moet u iemand kunnen bellen die het probleem snel voor u kan oplossen. Over het algemeen wordt er 2 jaar volledige garantie gegeven en daarnaast wordt er soms op de materialen tot wel 7 jaar fabrieksgarantie gegeven. Let goed op de voorwaarden zoals het arbeidsloon en voorrijkosten. Er zijn zonwering leveranciers die behoorlijk veel kosten in rekening brengen wanneer ze u service verlenen. Op pagina zonwering garantieregeling leest u hier meer over.

Na het plaatsen van de zonwering zal het montagebedrijf u als het goed is informatie verstrekken over het gebruik van de zonwering en hoe het precies zit met het onderhoud. Informatie over hoe u de zonwering elektrisch kunt bedienen en hoe het materiaal schoongemaakt dient te worden wordt ook uitgebreid uitgelegd. Maar ook antwoorden op vragen zoals wat te doen bij de weersinvloeden zoals regen en wind en bijvoorbeeld wat er gebeurd als een screen of zonnescherm nat wordt. Altijd handig om te weten natuurlijk.

Bekijk ook deze pagina’s voor meer informatie over dit onderwerp:
Zonwering
Voordelen
Nadelen
Merken
Zonwering tips
Opbrengst
Werking
Soorten
Prijzen
Kosten
Offertes