Gebruikte materialen

Screens, uitvalschermen, knikarmschermen, markiezen, shutters en rolluiken zijn in allerlei verschillende kleuren en dessins verkrijgbaar. Bij rolluiken is de keuze minimaal. Het is bij rolluiken bijvoorbeeld lastig om een bepaalde kleur te kiezen. Alle type zonwering zijn wel verkrijgbaar met handmatige of elektrische bediening. Daar betaalt u dan wel een meerprijs voor, maar dit weegt op tegen het gemak dat u ervan hebt.

Materialen screens
Screens worden gemaakt van polyester of gepolyvinyliseerd glasvezeldoek. Beide materialen hebben als positieve kenmerken dat het duurzaam is en zeer sterk. Prima bestand dus tegen diverse weersinvloeden.

Materialen uitvalschermen, knikarmschermen en markiezen
De cassette kan het beste gemaakt zijn van aluminium. Plastic varianten zijn veel minder duurzaam en zijn niet stevig genoeg. Een aluminium cassette zorgt ervoor dat het doek wordt beschermd tegen vuil en weersinvloeden. De cassette is dan ook slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Een cassette is van toepassing bij uitvalschermen en knikarmschermen. Bij markiezen spreekt men van een frame. Dit frame kan gemaakt zijn van grenen, hardhout of aluminium. Voor zonneschermen kan gekozen worden uit diverse stoffen en motieven. Het is belangrijk dat de stof behandeld is zodat deze beschermd is tegen vuil en water.

Materiaal shutters
Het materiaal van shutters is afhankelijk van waar u deze wilt plaatsen. Wilt u ze buiten plaatsen dan is het advies om voor sterke materialen te kiezen. Hierbij kunt u denken aan hardhout of aluminium.

Materiaal rolluiken
De beste materialen voor rolluiken zijn kunststof of aluminium. Waarbij de voorkeur uitgaat naar aluminium, omdat deze het duurzaamste is van de twee. Aluminium is licht van gewicht en biedt een goede bescherming. De isolatie is beter dan bij kunststof, zowel akoestisch (geluid) als thermisch (warmte binnen houden in de winter, warmte buiten houden in de zomer). Aluminium rolluiken beschermen uw huis uitstekend tegen inbrekers.

Wanneer u zonwering gaat kopen met een elektrische bediening dient u erop te letten dat u kiest voor een betrouwbaar merk met hoge kwaliteit. Vooral de producten van Somfy, Velux, Niko en KFV hebben een uitstekende kwaliteit.

Heeft u de volgende pagina’s al bekeken?
Zonwering
Zonwering voordelen
Zonwering nadelen
Zonwering merken
Zonwering tips
Zonwering opbrengst
Zonwering werking
Zonwering soorten
Zonwering prijzen
Zonwering kosten
Zonwering offertes