Goedkope zonwering

De zon is erg lekker, maar soms iets te lekker. Het is heerlijk om buiten in de zon te kunnen zitten, maar als het eind juli snikheet en benauwd is, zullen er veel mensen zijn die op dat moment liever wat regen hebben. Je zit dan gewoon niet lekker meer, en vooral als je wil slapen kan het vervelend zijn. Bovendien is er geen enkele mogelijkheid om aan die zon te ontsnappen; ook in huis is het dan bloedheet.

Welke zonwering is er?
Er zijn diverse soorten zonwering die eigenlijk allemaal voor een bepaalde situatie handig zijn. Zo heb je lamellen, die we vaak op kantoor tegenkomen. Deze vorm van zonwering is ideaal als je binnen zit, wel licht wil hebben, maar toch het meeste felle zonlicht en warmte letterlijk buiten wil houden.

Verder is er nog het rolgordijn. Dit is uitermate handig voor slaapkamers. Je kunt rolgordijnen ’s nachts helemaal sluiten zodat je helemaal geen last hebt van licht. Overdag kun je de rolgordijnen vrijwel helemaal sluiten zodat er nog een beetje frisse lucht de kamer in komt, maar de zon geen kans heeft om de kamer op te warmen.

Rolluiken zijn ook nog een optie. Behalve voor zonwering kunnen rolluiken ook voor diefstalpreventie worden gebruikt. Inbrekers komen immers erg lastig binnen als er rolluiken aanwezig zijn. Let wel op de brandveiligheid.

Er zijn woningen waar letterlijk voor elk raam en dus elke vluchtmogelijkheid een elektrisch rolluik is geplaatst. Wanneer er dan brand uitbreekt kun je nergens heen. De stroom valt dan vaak uit waardoor de rolluiken niet meer omhoog kunnen en je dus gewoon opgesloten zit. Verder zijn er nog diverse andere soorten zonwering.

Waar vind je goedkope zonwering?
Er zijn zogenaamde outlets, speciaal voor zonwering. Bij die winkels heb je een grote kans om goedkope zonwering op de kop te kunnen tikken. Je kunt op die manier veel besparen op de kosten van zonwering.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.