Kosten zonwering

Het is afhankelijk van het type zonwering dat u wilt laten plaatsen hoeveel het gaat kosten. De prijzen worden berekend aan de hand van het aantal vierkante meters (m2) of per meter breedte. Er zijn vijf populaire type zonweringen: uitvalschermen, knikarmschermen, markiezen, shutters en screens. Natuurlijk zijn er ook nog rolluiken, die kunnen naast zonwering gebruikt worden om een huis inbraakveilig te maken. Uitvalschermen worden berekend per meter breedte, de rest per m2.

Naast het type zijn ook de BTW, montagekosten en de soort bediening op de prijs van invloed. Indien u voor handbediening kiest bent u goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een elektrische bediening. Toch is het aan te raden voor elektrisch te kiezen, omdat dit zorgt voor veel meer gemak en het voordeel dat u hiervan hebt weegt zeker op tegen de extra kosten.

Wat u het beste kunt doen is enkele bedrijven langs laten komen om bij u de situatie te komen bekijken. Op deze manier kan bekeken worden welke mogelijkheden er allemaal zijn voor de situatie waar u zonwering wilt laten plaatsen. Het type zonwering dat het beste past is afhankelijk van de locatie waar de zonwering komt te hangen. Bijvoorbeeld vooraan of achteraan het huis inclusief een eventueel aanwezig terras. Bespaar zeker niet op de kosten voor de montage. Indien u heel handig bent kunt u de montage in principe zelf doen, maar uw wilt natuurlijk geen beschadigingen aan uw muren, daarom kunt u dit het beste overlaten aan een professional. Mocht er dan iets fout gaan, dan komt u niet voor hoge kosten te staan.

Er zijn tal van soorten zonwering, die elk voor een andere situatie ontworpen zijn.

De verschillende typen zonwering
De bekendste soort zonwering is wellicht een zogenaamd knikarmscherm. Dit is de bekende uitrolbare zonwering. Voorheen moest deze vaak door middel van een draaistang worden uitgedraaid, tegenwoordig gaat dat vooral elektronisch. Je betaalt circa € 150 per vierkante meter zonnescherm.

Een vergelijkbare optie is een uitvalscherm. Deze constructie is wat eenvoudiger dan die van een knikarmscherm, waardoor je ook wat goedkoper uit bent. Je betaalt zo’n € 140 per meter breed scherm. Een andere veel voorkomende optie is een screen. Deze wordt tegen het raam bevestigd en dekt letterlijk volledig de zon af. Ideaal als het echt donker moet zijn. De prijs bedraagt zo’n € 200 per vierkante meter.

Markiezen zijn een soort luifels boven de ramen. Deze kunnen per raam in- en uitgeklapt worden. Ze zien er vaak chique uit, en zijn met zo’n € 400 per strekkende meter ook vrij prijzig.
Een laatste optie is een shutter. Een shutter kost zo’n € 300 per vierkante meter en doet vooral denken aan horizontale lamellen of luxaflex.
De exacte prijs van zonwering

Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.

Overzicht kosten zonwering:

  • Type zonwering
  • BTW (kan teruggevraagd worden bij de Belastingdienst indien u de zonwering voor uw bedrijf bestelt)
  • Montagekosten
  • De soort bediening van het scherm

Indien u dus exact de kosten wilt weten, kunt u het beste een offerte laten maken. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Zelf berekenen en online bestellen kan, maar dan dient u wel goed te weten wat u precies nodig hebt. Daarom kunt u het beste een aantal bedrijven of het bedrijf van uw keuze langs laten komen om de situatie te bekijken waarna een offerte wordt gemaakt.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonwering
Zonwering voordelen
Zonwering nadelen
Zonwering merken
Zonwering tips
Zonwering opbrengst
Zonwering werking
Zonwering soorten
Zonwering prijzen
Zonwering kosten
Zonwering offertes