Kosten zonwering binnen

Als je binnenshuis schaduw wil, of in ieder geval inval van zon wil voorkomen, heb je de keuze uit een aantal typen zonwering.

De verschillende typen zonwering
De meest bekende variant is het knikarmscherm. Dit type zonwering wordt vaak gebruikt bij scholen en bedrijven, maar ook steeds meer bij particulieren. Deze vorm van zonwering is van binnen uit te klappen, valt voor het raam en houdt op die manier goed de zon buiten. Je betaalt ongeveer € 150 voor een vierkante meter zonnescherm.
Een andere optie is een uitvalscherm, welke min of meer vergelijkbaar is met een knikarmscherm, maar een eenvoudigere constructie heeft. Je betaalt ongeveer € 140 voor een scherm van een meter breed.

Nog een optie is een screen. Een screen wordt aan de buitenzijde van het raam bevestigd en kan het zonlicht helemaal buitensluiten. De gemiddelde kosten zijn € 200 per vierkante meter.
Ook redelijk bekend zijn markiezen. Dit zijn eigenlijk afzonderlijke luifels boven elk raam, die ook afzonderlijk gezakt kunnen laten worden. De kosten? Zo’n € 400 per strekkende meter, behoorlijk aan de prijs dus.

De laatst te bespreken mogelijkheid is een shutter. Je betaalt hiervoor een gemiddelde prijs van € 300 per vierkante meter.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.