Kosten zonwering buiten

Als je aan de buitenzijde van het huis schaduw wil hebben, zijn er een aantal mogelijkheden die je die schaduw kunnen bieden.

De verschillende typen zonwering
De bekendste is wellicht het knikarmscherm. Hierbij is het zonnescherm opgerold, en uit te rollen als je schaduw wil. Deze zonwering is vooral bedoeld om binnenshuis de inval van zon te voorkomen, maar kan ook zeker schaduw bieden als je vlak bij het huis zit. Je betaalt hiervoor zo’n € 150 per vierkante meter.

Een andere optie is de bekende parasol. Parasols zijn er in allerlei soorten en maten, zowel de bekende staande parasols als zogenaamde zwevende parasols. Je betaalt zo’n € 100 voor een parasol van redelijke grootte, al zijn er ook parasols voor enkele honderden euro’s te koop. Uiteraard hangt de prijs vooral af van de grootte van de parasol.

Buiten zonwering prijzen
Zonwering is per situatie verschillend. De gewenste grootte en het type zonwering hangt heel erg af van de wensen van de persoon die in de schaduw wil zitten. Als je veel schaduw wil heb je een grotere zonwering nodig dan wanneer dat niet per se noodzakelijk is. Bovendien kan ook de richting van de tuin bepalend zijn.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.