Kosten markiezen

Wanneer je veel zonlicht hinderlijk vindt, of simpelweg de uitstraling van een woning wil verbeteren, kunnen markiezen een goede aankoop zijn.

Wat zijn markiezen?
Markiezen zijn eigenlijk een soort luifels die per raam bevestigd zijn. Er wordt dus niet over een rij ramen één luifel geplaatst, maar elk raam heeft een eigen markies.
De markiezen geven een gezellige indruk, waardoor ze vaak voor wat gezelligere, traditionele woningen goed passen, denk hierbij aan luxe woonboerderijen of grote landhuizen.
Markiezen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, maar het meest bekende zijn de egale of verticaal gestreepte markiezen die een huis een vrolijke indruk kunnen geven.
Het doek is vochtbestendig en vuilafstotend, waardoor een lange levensduur gegarandeerd wordt.

Wat kosten markiezen?
De prijzen voor een markies kunnen erg verschillen, waarbij de prijs uiteraard sterk afhankelijk is van de specifieke eisen en wensen. Een markies van een meter breed kost doorgaans € 400, vrij veel dus. Die kosten kunnen snel oplopen als er ook nog eens voor een duurdere stof wordt gekozen, de constructie extra stevig moet zijn en er een elektrische in- en uitklapmogelijkheid moet zijn.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.