Kosten rolgordijnen

Als je een totale afwezigheid van zonlicht wil, kun je overwegen om rolgordijnen aan te schaffen. Deze rolgordijnen worden doorgaans aan de binnenzijde van het raam bevestigd, al zijn er ook types waarbij ze aan de buitenzijde bevestigd dienen te worden. Vervolgens kan het gordijn, doorgaans via een rails, omlaag worden bewogen, waarna het zonlicht geweerd wordt. Er zijn diverse types waarbij de rolgordijnen als een soort lamellen functioneren, waarbij ze deels te openen zijn en dus een bepaalde hoeveelheid licht doorlaten.

Wat kosten rolgordijnen?
Rolgordijnen zijn al voor enkele tientjes te verkrijgen. Zo heb je al een rolgordijn van 90 bij 150 cm voor slechts 25 euro. Je krijgt hier uiteraard de montagematerialen bij, zodat je zelf de rolgordijnen kunt bevestigen.

De prijs hangt uiteraard geheel af van de afmetingen die benodigd zijn. Zo zijn grote rolgordijnen over het algemeen kostbaarder dan kleinere rolgordijnen. Bovendien zijn er, zoals gezegd, ook rolgordijnen die deels geopend kunnen worden en dus deels licht doorlaten.

Welk rolgordijn heb ik nodig?
Als je een gangbare maat raam hebt, waaronder dakramen, dan is er vrijwel altijd wel een maat rolgordijn voor te vinden. Je meet simpelweg op wat de afmetingen van je raam zijn, en koopt daar een rolgordijn voor. Het is niet erg als de rolgordijn wat te lang is, maar wel als hij te smal, te breed of te kort is.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.