Kosten rolluiken

Rolluiken zijn niet alleen een effectieve vorm van zonwering, maar bovendien kunnen ze het inbrekers een stuk moeilijker maken. Niet zelden is dat dan ook het voornaamste doel van rolluiken, denk al alleen maar aan winkels waar rolluiken vaak worden gebruikt.

Wat kosten rolluiken?
Zoals bij alle zonwering, hangt ook de prijs van rolluiken sterk af van wat voor rolluiken je wenst. Je hebt goedkope rolluiken en dure rolluiken. Rolluiken die je handmatig moeten laten zakken en rolluiken met een elektromotor die automatisch kunnen zaken en opgehesen worden. Bovendien heb je kleine rolluiken en grote rolluiken; rolluiken voor een wc-raampje en rolluiken voor complete winkeldeuren.

Rolluiken zelf zijn niet heel duur. Voor een rolluik van 1 meter bij 1 meter betaal je zo’n 90 euro. Je zult het rolluik dan wel zelf moeten aanbrengen.

Welke aanvullende opties zijn er?
Behalve het rolluik zelf, zou je er voor kunnen kiezen om een elektromotor bij te bestellen. De rolluiken hoef je dan niet handmatig met een band te laten zaken en ophijsen, maar je kunt dit eenvoudig met een druk op de knop doen. Bovendien zijn er elektromotors te krijgen die op afstand bestuurd kunnen worden, waarbij je dus vanuit je stoel de rolluiken kunt laten zakken. Je hoeft dan dus ook niet meer op een knop bij het rolluik te klikken.

De extra kosten voor een motor zijn zo’n € 60, voor een op afstand bestuurbare motor komt er nog eens € 100 bovenop het genoemde bedrag.

Verder zijn er nog tijdschakelaars te verkrijgen, waarbij je kunt instellen dat de rolluiken automatisch om bijvoorbeeld 23:00 gesloten worden en om 08:00 weer omhoog gaan. Merk wel op dat rolluiken heel gevaarlijk kunnen zijn in het geval van brand. Wanneer je in huis bent en er brand uitbreekt, kun je normaliter via de ramen naar buiten. Als er echter overal rolluiken voor de ramen aanwezig zijn lukt dat niet meer, en als er sprake is van elektrisch bediende rolluiken, kunnen die rolluiken ook lang niet altijd snel omhoog gehesen worden. Zorg er daarom altijd voor dat er voldoende vluchtroutes zijn als je rolluiken plaatst.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.