Kosten screen

Een screen kan vrijwel al het licht buiten houden, en is dus ideaal voor degenen die absolute duisternis willen.

Wat is een screen?
Een screen is een doek dat aan de buitenzijde van het raam wordt bevestigd en is enigszins vergelijkbaar met een rolluik. Het screen kan van binnen uit gezakt laten worden, waardoor je dus niet eerst naar buiten hoeft als het zonlicht je niet bevalt.

Het nadeel is dat je bij een screen direct helemaal geen licht meer doorkrijgt, tenzij je het screen uiteraard slechts gedeeltelijk sluit. Als je dus enkel wat schaduw wil, maar nog wel een lichte kamer wenst, is een screen geen goede optie.

Screens geven een chique uitstraling, waarbij dat bij bijvoorbeeld knikarmschermen minder het geval is.

De kosten van een screen
Voor een screen betaal je circa € 200 per vierkante meter. Het is dus geen heel goedkope optie; een knikarmscherm kost bijvoorbeeld met zo’n € 150 per vierkante meter fors minder.
Er kan gekozen worden voor een elektrische bediening, wat uiteraard de prijs wat hoger maakt.

Bovendien geldt voor het screen hetzelfde als voor bijna alles in de bouwwereld: hoe groter de screen, hoe lager de kosten per vierkante meter.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.