Kosten terrasoverkapping

Een terrasoverkapping heeft diverse voordelen. Je kunt er heerlijk buiten zitten terwijl het weer wat minder mooi is. Dat kan zijn doordat het bijvoorbeeld een beetje miezert maar verder wel erg lekker is, maar ook omdat de zon simpelweg te fel is om nog lekker buiten te kunnen zitten. Een terrasoverkapping houdt de meeste zon tegen, waardoor het alsnog heerlijk kan zijn om buiten te zitten.

Welke terrasoverkappingen zijn er?
Er zijn talloze soorten, maten en merken terrasoverkappingen. Veel terrasoverkappingen zijn prefab gebouwd, wat betekent dat ze in de fabriek ontworpen en ontwikkeld worden, en op locatie enkel in elkaar gezet hoeven te worden. Het voordeel daarvan is dat er talloze overkappingen tegelijk gemaakt kunnen worden in de fabriek; elke terrasoverkapping is dan immers gelijk.
Het nadeel hiervan is dat maatwerk lastig is, en snel kostbaar kan worden. Er moet dan immers ineens wel van alles aangepast worden aan de overkapping, terwijl dat anders niet het geval zou zijn.

Wat kost een terrasoverkapping?
De prijs van een terrasoverkapping hangt heel erg af van wat je wil. Zo zijn er al kleine overkappingen te krijgen vanaf € 500. Uiteraard heb je dan een veel simpeler model dan wanneer je een grote, stevige, luxe overkapping wil. Voor rond de € 2.500 heb je een heel degelijke en luxe uitgevoerde overkapping.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven.

Zie ook:
Veranda
Overkappingen