Kosten zonnescherm

Zonlicht kan heel hinderlijk zijn. Denk alleen al aan de extra warmte in de soms toch al zo warme woonkamers midden in de zomer. Daarom kan een zonnescherm heel handig zijn. Een dergelijk scherm kan eenvoudig het zonlicht en daarmee ook de warmte buitenhouden.

Wat is een zonnescherm?
Een zonnescherm is een scherm dat aan een huis wordt bevestigd. Het scherm is oprolbaar waarbij het frame inklapt in een cassette, zodat het scherm niet in de weg staat of hangt als het niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de winter. Het scherm kan meerdere ramen of deuren overspannen, waardoor er per kant in principe maar één zonnescherm nodig is. Zonneschermen zijn er in allerlei soorten en maten.

Zowel qua constructies als qua bekleding. Het is daarom raadzaam een expert in te schakelen en je te laten voorlichten over de mogelijkheden. Op die manier zit je niet met een zonnescherm opgezadeld die je achteraf helemaal niet wilde, maar puur hebt vanwege het feit dat je niet wist welke mogelijkheden er verder nog waren. Meestal wordt er acryldoel gebruikt voor de zonneschermen. Dit doek wordt op een dusdanige wijze behandeld dat het waterbestendig en vuilafstotend is, om te voorkomen dat de doeken na enkele maanden al vies en lelijk worden.

Wat kost een zonnescherm?
De exacte prijs van een zonnescherm hangt volledig af van de specifieke eisen en wensen van de klant. Zo zal een kleiner zonnescherm uiteraard voordeliger zijn dan een groot zonnescherm.
Als gemiddelde prijs zou je € 150 per vierkante meter kunnen aanhouden. Dit is inclusief montage en doek. Als je een groter zonnescherm wil, zal de prijs per vierkante meter lager uitvallen. De meeste zonneschermen worden handmatig bediend, maar er zijn mogelijkheden om dat elektrisch te maken. Op die manier hoef je enkel een knop in te drukken om de zonwering uit te laten klappen.

De exacte prijs
Uiteraard is het lastig een exacte prijs te geven per type zonwering. De prijs hangt onder andere af van het te bedekken oppervlak, het soort materiaal en de stevigheid van het systeem. Daarom is het verstandig om lokale zonwering bedrijven in je regio met elkaar te vergelijken. Door gebruik te maken van onze offerte service kom je snel in contact met erkende bedrijven en kunnen zij je deskundig advies geven. Lees verder op pagina vrijblijvend advies.