Aluminium markiezen

Aluminium is uitermate geschikt als materiaal voor de knikarmen van markiezen. Het aluminium dat gebruikt wordt is voorbewerkt en komt in verschillende kleuren. Het materiaal is duurzaam en kan achteraf gerecycled worden en steeds meer mensen kiezen voor dit type materiaal voor zijn of haar markiezen. Het grootste voordeel van aluminium is dat het zeer sterk en roestvrij is.

Hoe werkt het?
Het is mogelijk om te kiezen voor aluminium. De laatste verbindingstechniek die steeds vaker gebruikt wordt is nieuw en wordt sinds enkele jaren toegepast. Zonder enige vorm van verbindingsmiddelen zoals schroeven op popnagels worden de aluminium armen van deze markiezen aan elkaar vast gemaakt. Zo is het mogelijk om een sterk bouwwerk aan je muur te bevestigen dat bestand is tegen de weersinvloeden en kan nog lang mee gaan. De scharnieren van aluminium markiezen komen meestal met een roestvrij stalen verbinding zodat ook dit gedeelte nog lang meegaat. Er zijn bepaalde fabrikanten die zich specialiseren in aluminium markiezen. Deze fabrikanten geven daarom ook extra garantie op het product. Aluminium markiezen zijn daarom zeer populair geworden in de afgelopen jaren omdat het 1) sterk is, 2) lang mee gaat, soms wel 20 jaar en 3) de prijzen ongeveer gelijk zijn aan andere soorten materialen voor de constructies.

Bediening aluminium markiezen
Als je kiest voor aluminium armen dan is het mogelijk om te kiezen voor verschillende opties wat betreft de bediening van je markiezen. Het is namelijk mogelijk om de markiezen handmatig op te trekken door middel van een kettingkoord. Of kun je kiezen voor een automatisch optrekkende zonnescherm door middel van een motor.