Het stof

Er zijn heel veel stoffen waaruit je kunt kiezen voor de markiezen die je eventueel zult aanschaffen. Sommige leveranciers bieden wel meer dan 250 soorten stoffen met verschillende eigenschappen. Deze stoffen verschillen in de dikte, stevigheid, lichtdoorlatendheid en meer. Afhankelijk van je wensen kan een specialist je enkele voorstellen doen. Bij het aanschaffen van markiezen wordt er gekozen voor een bepaalde stof en is deze keuze gebaseerd op de smaak van de consument, de type woning en het budget.

Waterafstotend stof
Er zijn bepaalde soorten stoffen waaruit je kunt kiezen met zeer specifieke eigenschappen. Je kunt kiezen voor een stof dat waterafstotend is. Dat is handig in het geval van veel regenval. Ook als je veel activiteiten onder je markiezen zal uitvoeren is het verstandig om voor dit type stof te kiezen. Ook handig als je een restaurant hebt en je klanten onder markiezen wilt laten genieten van een hapje eten of drankje.

Vuil afstotend stof
Je kunt er ook voor kiezen om een vuil afstond stof aan te schaffen. Dit is vooral handig als je langs een drukke weg woont of werkt of bijvoorbeeld een strandpaviljoen beheert. Daar waar er veel vuil in de lucht hangt is het handig om te kiezen voor deze stof. Je markiezen zullen dan niet zo snel vuil worden en zal het helpen nog lang te kunnen genieten van je aankoop.
Andere eigenschappen

Ook kun je kiezen voor stoffen die niet verkleuren of geschikt zijn bij extreme weerstemperaturen. Daarnaast zijn er stoffen die andere eigenschappen hebben. Laat je bij een specialist adviseren en bekijk de mogelijkheden.