Mechanische markiezen

Mechanische markiezen zijn de afgelopen tijden enorm populair geworden doordat het veel gemak biedt. Met een druk op de knop is het namelijk mogelijk om de markiezen in of uit te klappen.

Cassette model
De zogenoemde cassette model is een zonwering type dat volledig ingesloten wordt in een doos aan de muur. Zodra je dit model koopt zal bij het inklappen van je zonwering het stof en de armen in de cassette doos getrokken worden. Zo is dit type bijna niet meer te zien en is het netjes opgeborgen. Niet alle markiezen zijn echter op deze manier in te klappen.

Andere modellen
Er zijn ook andere modellen die een mechanische motor hebben. Een knikarm of uitvalscherm zijn andere modellen die ook voorzien kunnen zijn van een motor. Niet alle modellen zijn geschikt voor het gebruik met een motor en dienen handmatig uitgezet te worden. Laat je eens door een specialist informeren over de mogelijkheden en de prijzen.

Het gemak van mechanische markiezen
Mechanische markiezen zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Als je een stevige muur hebt is het mogelijk om verschillende soorten markiezen te installeren. Dit type markies is voor vooral winkel interessant omdat je tijdens het opruimen van het terras de markiezen automatisch kan laten inklappen. De armen zijn meestal gemaakt van RVS en zijn extra stevig. Je kunt verder op verschillende modellen en onderdelen garantie krijgen. Op de motor zit altijd een garantie van een jaar of meer. Daardoor is het goed mogelijk om de markiezen met mechanische motor voor een lange tijd te gebruiken.