Onderhoudstips

De luifels van je markiezen kun je schoonhouden door deze regelmatig te reinigen. Daardoor zullen je markiezen er langer als nieuw uitzien en kun je nog lang genieten van je aankoop.

Hoe reinig je markiezen?
Stof en vuil dat droog is kun je het beste met een zachte borstel schoonmaken. Je kunt bladeren en grotere resten afkloppen of met een grote borstel van de luifels vegen. Als er vlekken zitten in de luifels kun je deze het beste schoonmaken met vloeibaar schoonmaakmiddel met 30° C graden lauw water. Je zou met een zachte borstel de vlekken er uit kunnen halen door de borstel in ronde cirkels te bewegen. Spoel het schoonmaakmiddel goed door de plek waar het vuil zat goed met veel water schoon te maken. Als je je markiezen op deze manier schoonmaakt kun je er nog lang van genieten.

Impregneren van het stof
Ook is het mogelijk om het stof te impregneren zodat er een beschermende lak op het stof terecht komt. Zo zal deze niet snel verkleuren, vies worden of op een andere manier slijten. Goed onderhoud van de markiezen is belangrijk als je er nog lang van wilt genieten. Het impregneren van de markiezen is een optie. Vraag bij een zonwering specialist naar de mogelijkheden.