Prijzen markiezen

De prijzen van markiezen verschillen en zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo bepaald de breedte van de markiezen, de kleur, het stof, de constructie en een aantal andere factoren de prijs. Afhankelijk van je wensen kan er een offerte op maat gemaakt worden. Juist omdat er zoveel keuze is is het lastig om gangbare prijzen op te sommen, echter is het wel mogelijk om gemiddeldes op te noemen.

Waaruit bestaan de prijzen?
De prijzen van markiezen bestaan uit een aantal onderdelen. Dit zijn:
1) De markiezen; het stof, de kleur, materiaal van de constructie ed.
2) Montage en afleverkosten
3) BTW en andere toeslagen

Gemiddelde prijs van de 3 punten hierboven
1 meter breed: 250 euro ex. BTW
2 meter breed: 325 euro ex. BTW
3 meter breed: 400 euro ex. BTW
4 meter breed: 500 euro ex. BTW
5 meter breed: 625 euro ex. BTW
Hoe komen we op deze tarieven? We hebben contact opgenomen met enkele zonwering specialisten en willekeurig gevraagd naar de prijzen van verschillende markiezen. En hebben hier een gemiddelde van genomen.

Er zijn meer dan 100 modellen markiezen en zijn er daarnaast meer dan 250 verschillende soorten kleuren voor het doek waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van de kwaliteit en het soort stof zullen de prijzen variƫren. Daarnaast zal een zonwering specialist kosten voor de montage en de afleverkosten in rekening brengen. Verder dien je er rekening mee te houden dat je ook BTW moet betalen. Niet alle bedrijven zijn zo transparant en hanteren prijzen excl. BTW. Vraag daarom altijd naar de totaal prijs incl. BTW, montagekosten, afleverkosten ed.

Gemiddelde prijzen van markiezen
Een meter markiezen kun je voor zo een 200 euro ex. BTW en exclusief montage aanschaffen. Markiezen van aluminium kosten zo een 250 euro per meter. Het gaat hier om budget modellen en betaal je meer naar mate de opties en de kwaliteit van de onderdelen.