Nadelen zonwering

Er zijn genoeg voordelen op te noemen van het hebben van zonwering, maar zijn er eigenlijk ook nadelen? Voor de populairste type zonwering (screens, uitvalschermen, knikarmschermen, markiezen, shutters en rolluiken) kunt u hieronder een overzicht vinden wat precies de nadelen zijn.

Nadelen screens
Een screen kan alleen gebruikt worden als zonwering en om ervoor te zorgen dat u minder inkijk hebt in het huis. Ze zijn niet geschikt om inbrekers buiten de deur te houden. Het kan voorkomen dat aan de buitenzijde van de screens vlekken ontstaan, bijvoorbeeld wanneer het regent of wanneer vogels erop poepen. Het is dan best een karwei om dat schoon te krijgen.

Nadelen uitvalschermen
Uitvalschermen zijn niet geschikt voor doorloop. U kunt deze schermen dan ook niet voor een deur plaatsen. Dat zou niet handig zijn, want u zou steeds moeten bukken om naar binnen of buiten te lopen. Het is ook niet mogelijk om eronder te gaan zitten of te gebruiken met ramen die naar buiten open draaien.

Nadelen knikarmschermen
Knikarmschermen missen de uitstraling die markiezen wel hebben. Daarom is het een minder geschikt type zonwering om te laten plaatsen bij klassieke huizen. Zodra er harde wind staat of gaat regenen moet je het scherm indraaien. Doet u dit niet dan kan het scherm sneller gaan slijten.

Nadelen markiezen
Net als bij uitvalschermen is doorloop niet mogelijk. Dit type zonwering is kostbaar. De materialen en montagekosten kunnen behoorlijk oplopen. Het is dus best wel een investering die u moet doen.

Nadelen rolluiken
Wat u als grootste probleem bij rolluiken kunt tegenkomen is dat ze kunnen vastlopen. Wanneer rolluiken stuk gaan en ze hangen voor de helft voor een deur, dan kan dat behoorlijk vervelend zijn. Een tweede nadeel is dat er een gat geboord moet worden van binnen naar buiten tijdens het plaatsen van een rolluik. Hierlangs loopt het koord voor de handbediening of elektriciteit indien gekozen is voor automatische bediening.

Het grootste nadeel van screens, markiezen, uitvalschermen en knikarmschermen is dat ze op tijd gereinigd moeten worden omdat ze nu eenmaal vies worden. Het schoonmaken kan best wel wat tijd in beslag nemen. Rolluiken en shutters zijn makkelijker af te doen. Wanneer zou u een zonwering kunnen plaatsen? Lees dat op deze pagina. Kijk ook naar de tips en aandachtspunten bij het kopen van een zonwering.

Bekijk ook de volgende pagina’s voor meer informatie:
Zonwering
Zonwering voordelen
Zonwering nadelen
Zonwering merken
Zonwering tips
Zonwering opbrengst
Zonwering werking
Zonwering soorten
Zonwering prijzen
Zonwering kosten
Zonwering offertes