Plaatsing zonwering

U kunt ervoor kiezen om zonwering zelf te plaatsen of te laten plaatsen. Dit wordt een montagedienst genoemd. De montagekosten voor een knikarmscherm, uitvalscherm of rolluik zijn vaak het duurste. Er zijn best wel wat mensen die denken dat de plaatsing van zonwering duur is, maar het laten plaatsen van zonwering is helemaal niet zo duur. Het laten plaatsen heeft veel voordelen. Zo krijgt u garantie op de plaatsing, als er schade ontstaat dan is het montagebedrijf aansprakelijk en u weet zeker dat de zonwering op de juiste manier is geplaatst. Bekijk ook pagina aandachtspunten zodat u meer weet over zaken waar u op kunt letten.

Plaatsing van screens
Er zijn elektrische of handbedienbare screens zonder of met windvaste geleiders. De screens kunnen zelf gemonteerd worden of deze kunnen voor u geplaatst worden. Ze worden op het kozijn of de muur geplaatst.

Plaatsing van uitvalschermen en knikarmschermen
Uitvalschermen en knikarmschermen worden gemonteerd op een stenen of betonnen ondergrond. De ondergrond moet wel vlak zijn. Het is belangrijk dat u vooraf laat bekijken of de muur waaraan het uitvalscherm of knikarmscherm komt te hangen stevig genoeg is. Bij de montage van een knikarmscherm onder een dakgoot of aan een uitbouw zijn verlengde kapsteunen nodig.

Plaatsing van markiezen
Markiezen worden direct op het metselwerk of andere soort buitenmuur geplaatst. Het is ook mogelijk om deze op een kozijn te laten monteren. Indien markiezen op de kozijnen worden gemonteerd dan is het van belang dat de kozijnlatten minimaal even breed zijn als de latten van de markiezen. Alle maten opmeten is dus een uitgebreid en nauwkeurig werkje! Dit kunt u dan ook het beste door een montagebedrijf laten doen.

Plaatsing van shutters
Shutters kunnen op vier manieren worden gemonteerd. Welke manier van montage gekozen wordt is afhankelijk van de beschikbare kozijnopening ruimte, de manier van openen van het raam of deur en of het kozijn recht is of niet.

Plaatsing van rolluiken
De plaatsing van rolluiken gaat snel en eenvoudig. Deze worden op de gevel vastgezet net boven een deur of raam. Van binnenuit kan een rolluik handmatig of elektrisch bediend worden.

Niet alleen bij de plaatsing van markiezen geldt dat vooraf meten erg belangrijk is, dit geldt natuurlijk voor de andere types van zonwering net zo goed. Het risico dat u zelf verkeerd meet en dat de leverancier vervolgens niet bij u alles op de juiste manier kan plaatsen is groot en meestal komt dat voor uw rekening. Laat daarom alles opmeten door een montagebedrijf die de zonwering ook komt installeren, dat kan u een hoop zorgen en geld besparen. U kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met deze bedrijven door middel van onze offerte service. Ga naar zonwering offerte voor meer informatie.

Bekijk ook de volgende pagina’s voor meer informatie:
Zonwering
Voordelen
Merken
Zonwering opbrengst
Werking
Soorten
Kosten
)Offertes