Rolluiken opties

Het is mogelijk om uw rolluiken helemaal naar wens aan te laten passen. Dit kan via de zogenoemde opties die u heeft bij veel modellen rolluiken. U kunt kiezen voor meerdere opties welke wij hieronder voor u behandelen.

Bediening
U kunt kiezen voor een elektrisch model met schakelaar of afstandsbediening. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een systeem dat makkelijk voor u is. Als u de rolluiken van een afstand wilt bedienen, bijvoorbeeld vanuit uw slaapkamer, dan kunt u kiezen voor rolluiken met een afstandbediening. Makkelijk in gebruik en toch betaalbaar.

Hor
Ook kunt u kiezen voor een hor. Als de rolluiken opgerold zijn dan is het mogelijk om insecten en ander ongedierte te weren zodat ze uw huis of winkel niet kunnen binnendringen. Een hor is daarom geschikt voor ramen. Een hor voor de deur is namelijk ook mogelijk en kunt u door de opening die er in zit doorheen lopen. Zo een hor is handig als u in het bos woont of daar waar veel vliegen ed. zijn.

Bewegingsmelder
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een bewegingsmelder. Dan is het namelijk mogelijk om de rolluiken op een centrale alarmsysteem aan te sluiten en kunnen geluiden en bewegingen geregistreerd worden. Dit verhoogt de pakkans van iemand die uw woning of winkel wilt binnendringen.

Veren
Extra veren zorgen ervoor dat het onmogelijk is om de rolluiken op te tillen. Hierdoor blokkeert de rolluiken als iemand de luik naar boven wilt duwen.