Rolluiken schoonmaken

Om nog lang te kunnen genieten van uw rolluiken is het essentieel dat u deze regelmatig schoonmaakt en daarom goed onderhoud. Omdat de rolluiken buitenstaan hebben deze producten veel te maken met de weersinvloeden. Het is belangrijk om een of twee keer per jaar de rolluiken goed schoon te maken met warm water en een sopje. Zo wordt het vuil verwijderd en zien de rolluiken er beter uit. Daarnaast is het handig om de bewegende onderdelen in te smeren met olie.

Schone rolluiken
Het is belangrijk om de rolluiken goed te onderhouden. Omdat op deze manier de producten nog lang mee gaan en zullen ze er beter uit zien. Met een spons en sopje is het namelijk mogelijk om de rolluiken makkelijk schoon te maken.

Met olie insmeren
Het is daarnaast belangrijk om de beweegbare onderdelen goed in te smeren met olie. Op deze manier zullen de rolluiken soepel werken en gaan ze nog lang mee. Dit komt omdat ze minder snel zullen slijten. Daarnaast moeten ook de geleiders en de binnenkant van de rol ingesmeerd worden zodat ook deze onderdelen goed bewegen. Het is belangrijk om geen vet te gebruiken omdat dit vuil vasthoudt en zullen de rolluiken daardoor nog sneller vies worden.

Bedrijf inhuren voor onderhoud
Voor het onderhouden van uw rolluiken kunt u gebruik maken van de diensten van een all-round schoonmaakbedrijf of een glazenwasser. De moderne glazenwasser zoals we die vandaag de dag kennen is breed inzetbaar en kan naast het reinigen van de ramen ook zonnepanelen, gevels, rolluiken, zonwering en andere producten in en rondom het huis schoonmaken. Of kunt u een rolluik specialist inhuren voor onderhoud aan uw rolluiken.