Soorten rolluiken

Er zijn verschillende soorten rolluiken waaruit u kunt kiezen. Zo is het verder mogelijk om hier ook opties aan toe te voegen. Omdat er zoveel keuze is, is de kans dus groot dat u rolluiken naar wens kunt kopen. Er is veel mogelijk!

Handmatige bediening
U kunt kiezen voor rolluiken met handmatige bediening. Deze zou u zelf met de hand moeten open en dicht doen. Dit model is goedkoop en gaat minder snel stuk dan andere soorten rolluiken. Een overig pluspunt is dat deze rolluiken ook makkelijker in de onderhoud zijn. Het enige vervelende is dat u zelf aan een hendel of koord moet draaien en trekken om de rolluik in gebruik te nemen.

Elektrische rolluiken met schakelaar
Door de schakelaar te gebruiken kunt u eenvoudig dit type rolluik gebruiken. Bij dit model is het belangrijk dat de schakelaar op een makkelijk te bereiken plek is gehangen zodat het heel eenvoudig wordt om de rolluiken te bedienen. Veel mensen kiezen voor dit type omdat het niet het allerduurste model is maar echter wel zeer gebruiksvriendelijk is. Vooral senioren kiezen voor dit type rolluik. Er is wel meer onderhoud nodig in vergelijk met rolluiken die u met de hand moet bedienen.

Elektrische rolluiken met afstandsbediening
Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor een elektrisch model dat te bedienen is met een afstandsbediening. Dit model is zeer gebruiksvriendelijk en kunt u de rolluiken vanaf een afstand bedienen. En is zeer handig als u bijvoorbeeld vanuit uw slaapkamer de rolluiken wilt bedienen. Echter betaalt u ook meer voor dit model.