Vervangen rolluiken

Het kan best zijn dat uw rolluiken aan vervanging toe zijn. In dat geval kunt u kijken naar de beste optie. Over het algemeen gaan rolluiken zo een 20 jaar mee en is het belangrijk om te bepalen wanneer het de tijd is om nieuwe rolluiken te kopen. Er kunnen echter meerdere of verschillende redenen zijn waarom u uw rolluiken dient te vervangen.

Helemaal defect?
Zijn uw rolluiken helemaal defect? Dan is het misschien handig om deze als eerste na te laten kijken. In sommige gevallen is reparatie mogelijk en kunt u nog een tijdje gebruik maken van uw rolluiken. Als de rolluiken helemaal niet meer werken is het mogelijk om te kiezen voor een nieuwe set rolluiken zodat u er weer gebruik van kunt maken.

Verouderd?
Het kan zo zijn dat de rolluiken verouderd zijn. In dat geval is het mogelijk dat u kiest voor een nieuw model of een ander type rolluik. Een moderne rolluik met verschillende opties kan wellicht beter aan uw wensen voldoen. U heeft veel keuze als u kiest voor nieuwe rolluiken.

Onderdelen vervangen?
Ook is het mogelijk om de onderdelen te laten vervangen als de rolluiken niet meer werken maar nog niet aan vervanging toe zijn. Dit is een stuk goedkoper en kunnen de rolluiken nog een tijdje meegaan. Vaak wordt de bandlint in een rolluik vervangen omdat een kapot bandlint het meest voorkomend probleem is bij een defecte rolluik. Een nieuwe bandlint kost minder dan 100 euro en kunt u dus voor een klein bedrag de rolluiken laten repareren. Vervanging is ook in dit geval niet nodig. Daarnaast kan bij een elektrisch model ook de motor of aandrijfas kapot gaan. De onderdelen zijn in dit geval ook te vervangen en bent u voor een klein bedrag klaar met de reparatie van uw rolluiken.