Tips

Voordat u zonwering gaat bestellen dient u na te gaan waar u de zonwering wilt laten plaatsen. Nu kunt u direct beginnen met opmeten, maar het is verstandiger om een aantal specialisten in zonwering langs te laten komen. Een specialist kan u namelijk adviseren welke zonwering wel en niet mogelijk is bij uw woning. Voor het plaatsen van bijvoorbeeld uitvalschermen en knikarmschermen is een stevige muur vereist. Markiezen kunnen ook niet zo maar bij ieder type huis geplaatst worden. U kunt op deze pagina vrijblijvend in contact komen met zonwering leveranciers.

Laat door de specialist(en) een offerte opmaken. Het is verstandig om in de offerte ook de montagekosten terug te laten komen, dan heeft u in ieder geval een duidelijk beeld van wat het allemaal gaat kosten. Naast de kosten voor materialen en montage is de prijs afhankelijk van opties zoals kleuren, een eventueel motief en of u een handmatige bediening wenst of juist elektrisch.

Het is mogelijk om te besparen op de montagekosten door zonwering zelf te plaatsen. Toch moet u dan wel het juiste gereedschap in huis hebben en u moet ook wel handig zijn. Aan het zelf plaatsen kleven helaas wel wat risico’s. Wanneer u schade zelf veroorzaakt aan een huis bent u verantwoordelijk voor de kosten. Het kan zelfs al misgaan wanneer u zelf de maten voor zonwering gaat opnemen. Een bedrijf zou namelijk kunnen besluiten om op de dag van plaatsing de zonwering niet te plaatsen, omdat de maten die u zelf hebt opgenomen niet kloppen. Kortom het geeft allemaal een hoop gedoe, uit laten besteden is voor veel mensen de betere optie.

De vijf belangrijkste tips voordat u zonwering gaat bestellen

  • Bedenk eerst goed wat voor zonwering u graag wilt
  • Wilt u overal dezelfde zonwering of beneden anders dan boven?
  • Maak een schatting van het bedrag dat u maximaal wilt uitgeven
  • Nodig enkele zonwering specialisten uit om de situatie te komen bekijken
  • Vraag om offertes inclusief alle kosten (bijvoorbeeld voorrijkosten en montagekosten)