Wanneer laten plaatsen?

Zonwering: Wanneer wel en wanneer niet plaatsen? Wanneer u graag zonwering wilt laten plaatsen dan heb u keuze uit diverse types. Maar wanneer plaatst u nu wel en wanneer niet bepaalde zonwering?

Het is altijd verstandig om een aantal zonwering specialisten langs te laten komen om bij u de situatie te komen bekijken. Er wordt dan gekeken welke vormen van zonwering bij uw huis of bedrijf mogelijk zijn en u kunt een offerte laten opstellen zodat u precies weet wat het een en ander gaat kosten.

Enkele tips voordat zonwering geplaatst kan worden:

  • De materialen die gebruikt worden moeten sterk en brandwerend zijn
  • Vluchtwegen en ventilatiemogelijkheden dienen aanwezig te zijn
  • Indien bij installatie wijzigingen aan gas- en elektrische installaties nodig zijn, dan moeten deze uitgevoerd worden door een erkende installateur
  • Anderen mogen geen last hebben van de zonwering die u gaat aanbrengen
  • Controleer hoe het zit met risico‚Äôs en schade die zou kunnen voortkomen uit het aanbrengen van zonwering (bijvoorbeeld: wie dekt eventueel ontstane schade tijdens de plaatsing)
  • Controleer of u eventueel toestemming nodig hebt om de zonwering aan te mogen brengen (bijvoorbeeld: indien u een huurwoning of monumentaal pand hebt)

Wanneer wel, wanneer niet plaatsen?
Of u zonwering wilt laten installeren is een keuze die u uiteindelijk zelf moet maken. Laat u vooraf wel goed informeren wat allemaal de mogelijkheden zijn voor uw woning of bedrijf. En vraag bij enkele zonwering specialisten een uitgebreide offerte op. Zo maar iets online of in de winkel kopen of alleen maar kijken naar de koopjes wordt sterk afgeraden.

Het laten installeren van zonwering kan kostbaar zijn en daarom dient u bij het laten aanbrengen van zonwering bij een huurwoning eerst goed te overwegen of u de investering wilt doen. Het kan heel goed zijn dat bewoners na u de zonwering helemaal niet willen hebben. U moet dan zelf zorgen dat de zonwering weer verwijderd wordt. Het gebeurt ook vaak genoeg dat de zonwering tegen een bepaalde prijs wordt overgekocht. Hetzelfde geldt in mindere maten voor een koopwoning. Kopers zouden aan u kunnen vragen om zonwering te verwijderen alvorens de verkoop van uw huis definitief doorgaat.

Bekijk ook de volgende pagina’s voor meer informatie over dit onderwerp:
Zonwering
Voordelen
Nadelen
Merken
Tips
Zonwering opbrengst
Zonwering werking
Zonwering soorten
Zonwering prijzen
Zonwering kosten
Zonwering offertes