Werking zonwering

De werking van zonwering. Het verduisteren van een kamer kan heel goed met behulp van screens. Deze vorm wordt ook wel een vlakhangende zonwering genoemd. Er zijn diverse screens verkrijgbaar zoals zipscreens en rollscreens. In plaats van screens kunt u ook shutters gebruiken. Voor meer schaduw in de kamer kan gekozen worden voor uitvalschermen, knikarmschermen of markiezen.

Werking van screens
Een screen zit in een gesloten kast en de stof zit op een rol. Het doek kan van boven naar beneden over het raam lopen. Aan de onderzijde van het doek zit een staaf, deze wordt ook wel onderlijst genoemd. De stof van een screen kan een egale kleur hebben en/of zijn voorzien van een motief. Een zipscreen is voorzien van een halve rits. Dit type heeft als voordeel dat het niet allemaal heen en weer gaat wanneer er wind staat. Een rollscreen is voorzien van een onderlijst en zal daarom makkelijker kunnen wapperen in de wind. Een tweede voordeel van een zipscreen is dat het niet alleen zonwerend is maar ook beschermd tegen insecten.

Werking van uitvalschermen
Uitvalschermen zijn ideaal indien er geen vrije doorloop noodzakelijk is. Ze houden de warmte buiten en het is een mooie toevoeging voor de woning. Indien u een woning hebt aan de kust of op grote hoogte kunt u het beste kiezen voor een scherm met windvaste armen. De werking is eenvoudig, het is een kwestie van het scherm uitdraaien en u hebt direct schaduw.

Werking knikarmschermen
Een knikarmscherm is een scherm dat geschikt is voor een terras. Bij dit scherm is in tegenstelling tot een uitvalscherm wel vrije doorloop mogelijk. Een knikarmscherm zorgt voor schaduw. Ook hierbij is het een kwestie van uitdraaien en u hebt schaduw.

Werking markiezen
Markiezen zijn een speciaal soort zonwering. Ze zorgen voor schaduw en geven een huis een prachtige uitstraling. Wanneer u aan een koord trekt worden de markiezen uitgerold. Markiezen worden altijd volledig uitgerold wanneer u ze gebruikt. De vorm is een halve cirkel.

Werking shutters
Wanneer de zon op het raam staat kunt u de lamellen eenvoudig verstellen waardoor er een aangename koelte in huis ontstaat. Markiezen zorgen niet alleen voor koelte, ze geven een kamer een prachtige uitstraling.

Werking rolluiken
Mocht u graag het hele huis inbraakveilig willen maken of het licht helemaal buiten de deur willen houden dan zijn rolluiken geschikt. Deze zijn verkrijgbaar met handbediening of elektrisch. Het bedienen van rolluiken is eenvoudig, deze kunnen omlaag en omhoog.